Az ember néha elakad. Megbotlik, , elfárad, leül.  Tovább lehet menni egyedül is, de segítséggel mégiscsak könnyebb. A coach nem oldja fel a lelki konfliktusaidat, nem segít megoldani a személyiségbeli hiányosságaidat, hiszen nem pszichológus. Arra figyel, ami az erősséged és arra, ami a célod.

A szó a sportból származik, coach az edző, a coaching pedig az a támogató munka, amit az edző végez a sportolóval. Semmiképpen nem ugrik be a medencébe és nem ússza le helyette a távot. Abban segít, hogy elérjék a célt, amit kitűztek maguk elé: különböző technikákkal, szakmai háttértudással, tapasztalattal, a sportoló képességeinek alapos ismeretével. A medence széléről.

Erről szól a coaching. Szakmai kapcsolat, amely segít, hogy kiemelkedő eredményeket érhess el a magánéletedben vagy a munkádban. Kommunikációs technikák elsajátításával, önismereti gyakorlatokkal, kérdésekkel és visszajelzésekkel támogat, hogy jobban megismerhesd önmagad, képet kapj a benned rejlő kihasználatlan erőkről értékeld a képességeidet és elfogadd a hiányosságaidat.